FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!

Dienasgrāmatas (blogi)

 sombre,  08-10-2010 10:44 4  63
Tarte tartin

Tarte tartin

Vakardien jau pieraduma pēc domāju uzcept jaunu kūku.
Man patīk, ka kūkām ir nepieciešamas tik maz izejvielas un tās, kas arī  ir nepieciešamas, parasti mājās jau ir. Tās ir tās `ilgtermiņa` preces. Milti, cukurs, kartupeļu ciete. Sviests un olas parasti arī ir, lai gan ne tik bieži ēdu.
Tad vakardien ieskrēju mazajā Maximā pie mājām. Gribējās iet uz Rimi tudiš pīpu, bet būtu nokavējusi vilcienu, ja aizietu.
Sviestas ar jūras sāli bija atlaide, bet man tas nederēja. Pie reizes nopirku arī ķirbi ;) Pati nezinu, kāpēc. Atceros, kad biju maza, man garšoja vecmāmiņas ķirbju zupa.Vienmēr tik saldi sāļa un ķirbis negaršoja pēc ķirbja, bet pēc nenosakāma salduma zupā.
Atpakaļ pie kūkas - Tarte tartin aux pommes bija mana šovakara izvēle. Kā vienmēr no cetrassezonas.lv. Jau pāris reizes biju gatavojusi pēc viņu receptēm un man patīk, kā viņi tās raksta. Es neesmu tas cilvēks, kurš aizraujas ar `šķipsniņu šis un šķipsniņu tas` receptēm, man nav talants ēst gatavošanā. Šeit ir pat uzrakstīts, ka jāliek mīklai klāt 5 gr sāls. No sākuma nesaprotu, kā lai nomēru 5 gr sāls, man mērtrauks sākas no 50. Tad saprotu, ka 5 gr ir `šķipsniņa`. Kā man patīk šī recepte ;) ;)
Diemžēl daži paskaidrojumi nav tik izdevušies. Kā lai es zinu, ka karamelizēt un pieliet ūdeni nozīmē cukuru uzkarsēt un tad pieliet ūdeni. Jūtos muļķīgi par savu vieglo uzticību. Vajadzēja pameklēt dažas līdzīgas receptes,  lai zinātu, kā labāk taisīt karamelizēto kūku. Nu labi, iztikšu bez karamelizācijas.
Mīkla ir gatava un man ir liels prieks par pašas pirmo mīklu ar kailām rokām! Tik skaista un galvenais - vienkārša ;) Pamīcu nedaudz vēl - man patīk, man patīk!!! Man patīk!
Vecmāmiņas pīrādziņi rūga ilgi, bet šī jau ir citāda mīkla, esmu tik priecīga, ka tas ir tik easy. Nebūtu ticējusi, ka es kaut ko tādu varu pagatavot! Varbūt kādreiz ķeršos klāt arī sarežģītajām mērcēm un gaļai!
Kūka cepjas un man ir prieks par smaržu - man liekas tik brīnišķīgi, ka manā savienojumā ar cepeškrāsni iznāks kaut kas garšīgs!
Vēl tikai jāiemācās apgriezt, kas man neizdodas - esmu nolemta neveiksmei jau kopš karamelizēšanas brīža, kad savārīju  cukurūdeni. Neizdodas arī tāpēc, ka gribu visu uzreiz un neļauju viņai ievilkties, tā es izlasu šorīt receptes.lv
Re, cik labi, ka ir daudz recepšu portālu!
Saēdos kūku jau turpmākajā pusstundā ar gardo pienu! Mmmmmm.. man patīk! Es taisīšu vēl! Tikai paskatīšos vēl, kā citi  to dara - daudz prāti kopā gudrāki!
Krievu drāmas teātris Šoko kūka
citi ieraksti sombre d-grāmatā
Komentāri
straume22: Gribu kūku tiramisu,
Kārta balta, kārta brūna,
Apēdīšu viņu visu,
Pat, ja galvā skanēs duna...:))
Šito nav jācep, bet ievelkas sutku....:P
#1
2010-10-08 10:57
sombre: Nē, tiramisu ir easy. Nav pat jāievelkas 24 h, var ielikt uz nakti ledusskapī un no rīta jau ēst. Zinu, ka daži nevar izturēt, ieliek uz 1/2 saldētavā un tad našķojas. Arī labi.
Vispār, ja lady fingers labi izmirkuši un siera-olu masa sataisīta vajadzīgajā kondīcijā - ne par stingru, ne par šķidru, tad teiktu, ka var ēst arī pēc stundas.
Manu tiramisu slavē visi ;) Tas ir mans firmas ēdiens, varu taisīt kā `drošo` kūku, kad rīt nāks ciemiņi, bet ideju nav.
#2
2010-10-08 11:04
straume22: (aptekas ar slienām)
#3
2010-10-08 11:18
sombre: Tev arī garšo ;) :)
Es no rīta saēdos savu Ābolu tarte, tagad sēžu darbā, puncis pilns, bet gribas vēl tā, ka nevar izturēt ;)
#4
2010-10-08 11:31
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.

Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās ... (12)
Kāds minimums cukura būtu jāliek klāt ābolu sulai, lai tās, sapildītas pudelēs un nopasterizētas, varētu uzglabāt?
Dzērveņu zefīri (15)
dzērveņu zefīri ir garšīgi???
Cukura aizvietotāji (36)
kādus lietojiet? un kāpēc tos..vai kāpēc nelietojiet....
Ābolu uzglabāšana (14)
Sakiet lūdzu kā labāk uzglabāt ābolus ziemai? Ko likt starp viņiem, ja ir doma tos likt kastēs? Ir izmēģinātas gan ...
Par sēņu (baraviku) marinēšanu (2)
Vai, marinējot baravikas, tās būtu vairākas reizes jāpasterizē, ja grib ziemā turēt istabas temperatūrā? Un - kāds ir ...

Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅