|
Dienasgrāmatas (blogi)
sombre, 08-10-2010 10:44 |
|
4 63 |
Tarte tartinVakardien jau pieraduma pēc domāju uzcept jaunu kūku. Man patīk, ka kūkām ir nepieciešamas tik maz izejvielas un tās, kas arī ir nepieciešamas, parasti mājās jau ir. Tās ir tās `ilgtermiņa` preces. Milti, cukurs, kartupeļu ciete. Sviests un olas parasti arī ir, lai gan ne tik bieži ēdu. Tad vakardien ieskrēju mazajā Maximā pie mājām. Gribējās iet uz Rimi tudiš pīpu, bet būtu nokavējusi vilcienu, ja aizietu. Sviestas ar jūras sāli bija atlaide, bet man tas nederēja. Pie reizes nopirku arī ķirbi ;) Pati nezinu, kāpēc. Atceros, kad biju maza, man garšoja vecmāmiņas ķirbju zupa.Vienmēr tik saldi sāļa un ķirbis negaršoja pēc ķirbja, bet pēc nenosakāma salduma zupā. Atpakaļ pie kūkas - Tarte tartin aux pommes bija mana šovakara izvēle. Kā vienmēr no cetrassezonas.lv. Jau pāris reizes biju gatavojusi pēc viņu receptēm un man patīk, kā viņi tās raksta. Es neesmu tas cilvēks, kurš aizraujas ar `šķipsniņu šis un šķipsniņu tas` receptēm, man nav talants ēst gatavošanā. Šeit ir pat uzrakstīts, ka jāliek mīklai klāt 5 gr sāls. No sākuma nesaprotu, kā lai nomēru 5 gr sāls, man mērtrauks sākas no 50. Tad saprotu, ka 5 gr ir `šķipsniņa`. Kā man patīk šī recepte ;) ;) Diemžēl daži paskaidrojumi nav tik izdevušies. Kā lai es zinu, ka karamelizēt un pieliet ūdeni nozīmē cukuru uzkarsēt un tad pieliet ūdeni. Jūtos muļķīgi par savu vieglo uzticību. Vajadzēja pameklēt dažas līdzīgas receptes, lai zinātu, kā labāk taisīt karamelizēto kūku. Nu labi, iztikšu bez karamelizācijas. Mīkla ir gatava un man ir liels prieks par pašas pirmo mīklu ar kailām rokām! Tik skaista un galvenais - vienkārša ;) Pamīcu nedaudz vēl - man patīk, man patīk!!! Man patīk! Vecmāmiņas pīrādziņi rūga ilgi, bet šī jau ir citāda mīkla, esmu tik priecīga, ka tas ir tik easy. Nebūtu ticējusi, ka es kaut ko tādu varu pagatavot! Varbūt kādreiz ķeršos klāt arī sarežģītajām mērcēm un gaļai! Kūka cepjas un man ir prieks par smaržu - man liekas tik brīnišķīgi, ka manā savienojumā ar cepeškrāsni iznāks kaut kas garšīgs! Vēl tikai jāiemācās apgriezt, kas man neizdodas - esmu nolemta neveiksmei jau kopš karamelizēšanas brīža, kad savārīju cukurūdeni. Neizdodas arī tāpēc, ka gribu visu uzreiz un neļauju viņai ievilkties, tā es izlasu šorīt receptes.lv Re, cik labi, ka ir daudz recepšu portālu! Saēdos kūku jau turpmākajā pusstundā ar gardo pienu! Mmmmmm.. man patīk! Es taisīšu vēl! Tikai paskatīšos vēl, kā citi to dara - daudz prāti kopā gudrāki! |
straume22: Gribu kūku tiramisu,
Kārta balta, kārta brūna,
Apēdīšu viņu visu,
Pat, ja galvā skanēs duna...:))
Šito nav jācep, bet ievelkas sutku....:P #1 2010-10-08 10:57
sombre: Nē, tiramisu ir easy. Nav pat jāievelkas 24 h, var ielikt uz nakti ledusskapī un no rīta jau ēst. Zinu, ka daži nevar izturēt, ieliek uz 1/2 saldētavā un tad našķojas. Arī labi.
Vispār, ja lady fingers labi izmirkuši un siera-olu masa sataisīta vajadzīgajā kondīcijā - ne par stingru, ne par šķidru, tad teiktu, ka var ēst arī pēc stundas.
Manu tiramisu slavē visi ;) Tas ir mans firmas ēdiens, varu taisīt kā `drošo` kūku, kad rīt nāks ciemiņi, bet ideju nav. #2 2010-10-08 11:04
straume22: (aptekas ar slienām) #3 2010-10-08 11:18
sombre: Tev arī garšo ;) :)
Es no rīta saēdos savu Ābolu tarte, tagad sēžu darbā, puncis pilns, bet gribas vēl tā, ka nevar izturēt ;) #4 2010-10-08 11:31
Tavs komentārs
Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.
Ābolu uzglabāšana (14)
Sakiet lūdzu kā labāk uzglabāt ābolus ziemai? Ko likt starp viņiem, ja ir doma tos likt kastēs? Ir izmēģinātas gan ...
Par sēņu (baraviku) marinēšanu (2)
Vai, marinējot baravikas, tās būtu vairākas reizes jāpasterizē, ja grib ziemā turēt istabas temperatūrā? Un - kāds ir ...
|