FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!

Dienasgrāmatas (blogi)

 pidulis,  07-06-2013 13:41 2  35
Irbeņu laiks

Irbeņu laiks

Pašlaik pilnos ziedos zied irbenes. Tagad tās ir viegli saskatīt, un nu ir īstais laiks tās sameklēt un kaut kā to vietu atzīmēt, jo vēlāk rudenī tās būs daudz grūtāk pamanāmas. Mūsu pusē irbeņu ir pamaz, un neviens viņas arī neēd, jo uzskata par indīgām, bet tas ir maldīgs uzskats. Jā, protams, tās ir gan skābas, gan rūgtas un droši vien ka nav domātas ēšanai tādos daudzumos tā dārza ogas. Bet nevajag jau ar! Ja es rudenī jau pēc salnām izvāru kādu litru ievārījuma, tad man ar to pietiek vai visai ziemai. Var jau, protams tās sasaldēt un tad ziemā ēst svaigā veidā, bet es pieturos pie klasiskās metodes: es tās savāru uz pusēm ar cukuru, un ievārījums ir burvīgs. Vislabāk tas der pie kartupeļu pankūkām, jo tas rūgtenums piedod zināmu pikantumu. Var likt arī pie tējas, bet ir vēl kāds draiskāks pielietojuma veids: irbeņu sīrupu var pievienot šņabim vai pat kandžai, un tas šim dzērienam piedod neatkārtojamu garšu. Par irbeņu ārstnieciskajām īpašībām katrs var palasīt Googlē. Tā, lūk. Tagad tikai jāpaklaiņo pa mežmalām un grāvju malām un atrastās vietas jāiezīmē.

Sestdienas pastaiga 1 Humpaļu bikes
citi ieraksti pidulis d-grāmatā
Komentāri
_maybe_once_: ... es gan no svaigām izspiežu sulu un samaisu ar cukuru 1:1 , maisu kamēr cukurs izkūst... Tad lietojot sirds veselība garantēta :)
#1
2013-06-08 00:14
DDT: 3l burkā ieber litru irbeņu, 1kg cukura ,uzlej litru tās pašas kandžas un aizmirsti par to burku uz mēnesi vai diviem...
ziemā, pēc copes uz ledus- nav nekā labāka, ko karstai tējai pieliet!;)
#2
2013-06-08 01:05
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.

Par soļankas gatavošanu. (13)
Izlasīju dažādas receptes, nezinu, vai no lasītām esmu garšojis. Recepti nezinu, bet šo soļanku, ko kadreiz gatavoja ...
atpazīt augli!!! (7)
...laikam ,,traka suņa,,murgi,,bet pēkšņi atcerējos,ka esmu ēdusi TO !!! :)) man garšoja!!! Tātad >>> tas bija sen. ...
Kā pagatavot Canneloni? (11)
Mēģināšu pagatavot Canneloni. Internetā salasījos un saskatījos dažādus veidus. Radās jautājumi: 1. Kā dariet ar ...
Vasarīgi ēdieni. (18)
Mīļie padomdevēji! :) Padalieties, lūdzu, ar kādu garda, svaiga un vasarīga ēdiena recepti! Auksto zupu taisīju, ...
Spinātu zemenes - ko no tām gatavo? (11)
Paziņa uzdāvināja bļodu ar sīkām zemeņveidīgām,sarkanām ogām. Teica ka tā esot viņas dārza pirmā raža no spinātu ...

Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅