|
Dienasgrāmatas (blogi)
LieliskaisTM, 06-04-2012 00:11 |
|
3 47 |
Perfekts mirklisKādam būtu jābūt perfektam vakaram? Es to iedomājos aptuveni šādi. Sēžu zvilnī sasedzies ar pūkainu pončo uz terases vērojot, kā oranžīgi dzeltenie rietošas saules stari laužas cauri krēslainajiem koku siluetiem. Man blakus atkorķēta, no Spānijas vesta sarkanvīna pudele elpo svaigu gaisu pēc daudziem pagrabā pavadītiem gadiem. Knikš knikš, es nesteidzīgi salaužu gabaliņos brīnišķīgas, Austriešu tumšās šokolādes tāfelīti. Vakara putni nodzied savas atvadu dziesmas siltajai dienai un mirkļa burvība var sākties. Te galvenais pareizi ievērot rituālu. Es ieleju pavisam nedaudz sarkanā dzēriena apaļā glāzē uz garas kājas. Gandrīz horizontālajos saules staros, gatavo sulas pieritējušo ogu uzkrātais mirdzums atkal atdzīvojas. Pienesu glāzi pie deguna un dziļi ieelpoju aromāta buķeti. Mmm... Tas ir apbrīnojami, ko necils sēņu dzimtes organisms ar cukura palīdzību var izveidot no parastas vīnogu sulas. Otrā rokā paņemu šokolādes gabaliņu. Tumši brūnā krāsa un matētā tekstūra ir apbrīnojams kakao pupiņas iemiesojums. Arī šis aromāts ir dziļi jāieelpo. Saldenrūgtais aromāts, kuru vēl nav izdevies pārspēt nevienam cilvēka radītam kārumam. Tas uzbur iztēlē ainiņas ar smaidošām skaistulēm, mirkļus, ko neaizmirsti, mirkļus, kas silda no ar domu vien. Es uzlieku mazu gabaliņu uz mēles un piespiežu to pie aukslējām. Tam lēnām izkustot pāris reižu lēni ieelpoju, ļaujot garšas molekulām stimulēt manas maņas un piepildīt ķermeni. Brīdī, kad šķiet tūliņ salduma būs par daudz, ņemu glāzi un iedzeru malku dievu dziras. Skābeni sīvais pussausā vīna aromāts iegriež garšu mutuli, kas liek tirpām pārskriet pār skaustu. Melnā šokolāde un vīns divi nepārspējami aromāti perfektā unisonā, perfektā vakarā, perfektā dienā perfektā mirklī, perfektā... (Uzmanību, alkohola lietošana var būt patīkama jūsu veselībai) |
Ronija: Tu esi sieviete?:O #1 2012-04-06 10:06
LieliskaisTM: Šai noaugušajā ķermenī ir iesprostota sieviete. Pēc visa spriežot pārliecināta lezbiete. :D #2 2012-04-06 12:16
Tavs komentārs
Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.
Čuguna panna piedeg (22)
Iegādājos jaunu čuguna pannu, bet ir problēma ar to, ka tā piedeg? Lūdzu jūsu pieredzi un varbūt jums ir izdevies tikt ...
Ko likt Ziemassvētku galdā? (23)
Pagājušā gadā pirms Ziemassvētkiem paziņa jautāja, ko likšu galdā. Kad teicu, ka būs cūkas cepetis un štovēti kāposti, ...
Celiakija (5)
kādus ēdienus launadziņā var pagatavot cilvēciņam ar celiākijas diagnozi?
Pildīta parika (21)
Sapildīju sarkanajās paprikās žāvētu vistiņu,šampinjonus,tomātus,sinepes un sieru.Ieliku cepeškrāsnī.Iekšas izdevās ...
|