FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!

Dienasgrāmatas (blogi)

 inga197323,  26-02-2012 15:57 1  34

Filadelfijas siera kūka

Crepamforma – 20 cm/diametrā. 20 cm diametra formā kūka sanāks 8 smuki gabaliņi.

Pamatnei: Cepumi „Selga” (klasiskie) – 200 g; Sviests (mīksts) – 70 g; Kokosriekstu skaidiņas – 50 g (ja vēlies); Kanēlis – 1 strīķēta tējkarote

Virsmai: Pūdercukurs – 80 g; Skābais krējums 30% - 70 g; Ola – 1 gab.; Olu dzeltenumi – 3 gab.; Filadelfijas siers – 500 g; Citrons – 1 gab.

Pamatne.

Sāc ar siera kūkas pamatnes gatavošanu. Vispirms sasmalcini cepumus. Es šoreiz izvēlējos klasiskos „Selgas” cepumus, ļoti garšīga pamatne sanāk arī no auzu pārslu cepumiem.

Kad cepumi ir sasmalcināti, liec tiem klāt kokosriekstu skaidiņas (ja vēlies, vari taisīt kūku arī bez kokosa skaidiņām, bet tad paņem mazliet vairāk cepumus – kopā kādus 220 g), pieber kanēli un visam pievieno mīkstu (istabas temperatūrā atlaidinātu) sviestu. Sviesta daudzumu jāskatās tā, lai masa iznāk tāda drupena, bet, kuru var labi sapresēt formā.

Kad siera kūkas pamatne sagatavota, ieklāj to vienmērīgi (iepriekš ar sviestu ietaukotā) cepamformā – gan pamatnē, gan gar maliņām.

Siera kūkas pamatmasa.

Siera kūkas masai neizmantoju miltus, miltus parasti izmanto tad, ja lieto vairāk olas un vēlas, lai kūka ir stingrāka, cietāka.

Pie olas un olu dzeltenumiem liec klāt pūdercukuru un viegli sakul. Kult vajag uz maziem apgriezieniem – tā, lai olas pārāk nesaputojas. Tas tādēļ, lai siera kūka ir blīva un nav pārāk gaisīga. Kad olas ar cukuru sakultas, pievieno tām Filadelfija sieru, tad masai pievieno 70 gramus skābā krējuma. Gan Filadelfijas sieru, gan skābo krējumu vajag izvēlēties pēc iespējas treknāku. Esmu cepusi siera kūku arī ar lieso Filadelfijas sieru, bet tad kūka nesanāk tik garda. Masu viegli saputo un samaisi, līdz pazūd visi kunkuļi. Tad siera masai pierīvē miziņu no ½ citrona un piespied sulu no 1/3 citrona, visu atkal samaisi, klāj pa virsu cepumu masai cepamformā. Pārklāj formu ar folijas kārtu un liec cepties 150 C temperatūrā kādas 40 minūtes, tad noņem foliju un cep vēl kādas 20 minūtes.

Lai ceptā siera kūka sanāktu mitrāka,sulīgāka, to cepot, krāsns apakšā liec ūdens trauku.

Kad kūka uzcepusies, ņem to ārā no cepamtrauka un noliec atdzist.

Vislabāk siera kūku ir cept dienu vai pat 2 dienas iepriekš, jo ar siera kūku ir tā – jo tā ilgāk savelkas, jo labāk garšo.
brīvdienās... dziesma par
citi ieraksti inga197323 d-grāmatā
Komentāri
violinn: Šito jau šodien tv redzēju.
#1
2012-02-26 16:40
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.

Vai odzes ir lietojamas uzturā? (7)
Kuras ir gardākas, tās kuras mīt aveņu krūmos, vai, tas, kuras sauļojas uz celmiem, cirsmās?
Šampinjonu cepšana - eļļa vai margarīns? (22)
Internetā esmu noskatījis recepti "sviestā cepti šampinojni". Bet man nav sviesta un negribu arī pirkt, jo nebūs kur ...
Vai zemnieku nakts tirgus vēl reāli darbojās? (11)
Vai zemnieku nakts tirgus vēlreāli darbojās? Kad bija aiz tramvaja sliedēm uz Daugavas pusi, tad bija reāla tirgošanās. ...
kur nopirkt? (25)
kur var nopirkt galas konservus? tushonku saucamo? veikalos redzu tikai taadus konservus kur ir taa galja ...
Garšvielas aukstajai gaļai (10)
Padalieties pieredzē kādas garšvielas kurš liek vārot auksto gaļu. Es vāru ar tradicionālajām, sīpols, pēpersīļa sakne, ...

Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅