Kā pareizi pagatavot tulpes :)#8taismarts #tulpjuedajas  Tulpju ēdamās daļas* ir sīpoli un ziedlapas. Pirms gatavošanas sīpoli jānomizo un jāizņem centrā esošais asns.  Tulpju sīpolus var vārīt līdzīgi kā kartupeļus vai arī pagatavot zupu; ir zināma arī no tiem pagatavota maize.  Ziedlapas atsevišķi var lietot ēdiena izgreznošanai, bet visu ziedu, vispirms izgriežot drīksnu un putekšņlapas - kā trauku nelieliem salātiem, biezākām "mērcēm". Ziedlapas var pievienot salātiem. Rozā, persiku krāsas un baltām ziedlapām ir saldena garša, bet sarkanās un dzeltenās ir ar bagātīgāku garšu buķeti.  * visas tulpes daļas satur auga indi, var būt arī individuāla alerģiska reakcija.  /izmantotais avots: Tulips: Famine Food, Appetizer Assistant/ 	  |