|
Dienasgrāmatas (blogi)
merkurija, 08-06-2016 19:56 |
|
2 |
Izvāri boršču...Klasiskais borščsNepieciešams: - 800 g liellopu gaļas
- 1 burkāns
- 2 -3 bietes
- 300 g svaigu kāpostu
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes tomātu biezeņa
- 1 pētersīļa sakne
- 3 ēdamkarotes eļļas
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote galda etiķa
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- krējums pēc garšas
- zaļumi
Pagatavošana: - Gaļu vāra, līdz tā ir mīksta un atdalās no kauliem, tad izņem no katla.
- Buljonā liek smalki sagrieztus kāpostus un turpina vārīt.
- Bietes sagriež salmiņos un sautē pannā, pievienojot sarīvētu burkānu, pētersīļa sakni, sasmalcinātu sīpolu un tomātu biezeni. Var izmantot arī svaigus tomātus, kuriem pirms tam noņemta miziņa. Sautējumam pieliek etiķi un eļļu, kas iejaukta nelielā buljona daudzumā.
- Pēc 10 - 15 minūtēm sagatavotās bietes, apceptos burkānus, sīpolus, pētersīļa sakni pievieno buljonam, kurā jau vārās kāposti.
- Piecas minūtes pirms vārīšanās beigām pievieno sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus. Droši var pielikt arī cukuru, kas tikai paspilgtinās garšu.
- Gaļu griež mazos gabaliņos un liek klāt zupai, vai arī sagriež šķēlēs un pasniedz atsevišķi.
- Pirms ēšanas borščam pievieno krējumu un sasmalcinātus zaļumus.
Labu apetīti! |
Tavs komentārs
Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.
|