FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
siikaa16 dienasgrāmata
 Sestdiena 20-06-2015 15:36 7  77

Sanāca siers

Sen jau gribēju, pamēģināt, uztaisīt pati sieru. Visu laiku baidījos, ka nesanāks. Pārlapojot žurnālu uzdūros receptei. Sāka, viens iekšā mani dīdīt. Problēma jau, kur lai dabūn lauku pienu. Zināju nostāstus, ka no veikalā pirktā netaisa, nesanāk. Mani iekšā viens tik traki dīdija, nolēmu pamēģināt no veikala piena. Pārs litrus var jau izmēģināt. Nopirku lētāko, plasmasa pakās. Kamēr, tiku līdz mājām. Izdomāju, ka tirgū dabūtu lauku pienu, un caur paziņām arī. Sāku taisīt. Protams, kamēr piens karsa, sākās iekšējie jautājumi. Kas, kur kā pareizāk. Nolamāju sevi, ka nepaskatījos netā citas receptes, un sīkos knifiņus nepalasīju. Ko nu vairs,man silst piens. Dabūju īsto stadīju, iesviedu citronskābi, sarāva pienu. Apstulbu, izbolīju acis, blisinājos uz katliņu. Man sanāca! Tālāk ķimenes, sāls, olas. Nolietas sūkalas. Slogs virsū, lai stāv pa nakti.Zvans māsai, var būt viņa gudrāka. Gribu noskaidrot, vai pareizi olas iejaucu. Pirmais jautājums no viņas, kur lauku pienu dabūju. Teicu : "No gotiņas vārdā Rimi". Protams, izbrīns kā sanāca, nesanāk. Sākām rakņāties pa netu, apspriest receptes. Secinājām, ka var būt nesanāk tik trekns siers no veikala piena, tādēļ runā, ka jātaisa no laukiem dabūta. Radās idejas, kā nākamais jāpamēģina uztaisīt. Viņai arī iekāriens radās, ka jāuztaisa.No rīta,kā acis vaļā tā uz virtuvi. Kas īsti sanācis. Brokastīs man bija tikai siers. Vēlāk ik pa laikam knakstījos gar to. Vairs nav. Rīt jātaisa atkal.Vecākai kļūstot, neklausos vairs veco tantu teiktajam. Piparkūku mīkla arī viņām skaitās grūti, sarežģīti pagatavot. Man tā nav. Taisu pēc dažādām receptēm ar prieku. Radi regulāri uz Ziemassvētkiem palūdz, lai uztaisu.
Atvaļinājums Smirdeklīši
citi ieraksti siikaa16 d-grāmatā (~569)
Komentāri
arnisb: malacis, nu vienkārši virtuozo! :) nemaisīšos ar savām gudrībām
#1
2015-06-20 16:24
pensionars: No govs vārda Rimi piena dārgs siers . ss.lv sludin. Var dabūt pienu , biezpienā Olas kimenes sāls ( daudz) un tad jāuzkarsē pilnpienā. . ( citronskābe + jo biezpiens nav skābs) , etikis ja nav sarūdzis piens . Laukos vai tirgū nopirk biezpienu 2.evro kg mazāks čakars , un tad gatavo sieru ( pekīnas pīļu olas vērtīgākas un gardāks siers)
#2
2015-06-20 16:51
pensionars: p.s. Pienu vēlams karsēt ūdens peldē. (trauku ar pienu ieliek katlā ar ūdeni )
#3
2015-06-20 16:57
limonija: Sviests drusku jāpieliek...Ja ir mājās gatavotais(tirgū var dabūt), tad vnk mēli var norīt, cik garšīgi;)
#4
2015-06-20 19:25
Samila: Vīnu ar nav sarežģīti uzbrūvēt ;) sula, cukurs un raugs... nekas nav ne jāvāra, ne jākāš, tik pēc pusgada jāsāk tukšot ;)
#5
2015-06-20 20:26
pensionars: Kubas cukurs Latvijas raugs,krievu trubas. Laba manta
#6
2015-06-20 20:34
siikaa16: Vīnu nebrūvēju, bet gan kaut ko stiprāku. Pirmais siera gatavošana mēģinājums izdevās. Tagad to gatavošu arī pēc citām receptēm.
#7
2015-06-20 23:59
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.

Pusdienas biroja virtuvē (17)
Strādāju ofisā Rīgas centrā, kur pusdienošana vienmēr ir bijusi dārga. Tagad jau kādu laiku mēģinu pusdienas ieturēt ...
Rūpnieciski ražoti saldumi (15)
Cik veselīgi ir rūpnieciski ražoti saldumi, kam pievienotas dažādas E vielas un konservanti. Kāpēc tos ražojam savam ...
Vīngliemežu receptes (3)
Iesakiet kadu forsu receptīti no Vīngliemeziem, mosk ir kadi saiti vai cita veida infas. paldies.
Par zirņiem pelēkajiem un citām ēšanas īpatnībām (35)
Atlika man vienā ēdienu vietnē iekomentēt atbildi uz jautājumu, ka nav jēgas ar tiem zirņiem ņemties, jo tāpat nevienam ...

Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅