FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!

Dienasgrāmatas (blogi)

 magdalena10,  03-04-2014 18:32 6  69

viltībiņas .....

Dažas viltības, lai jūsu pīrāgs būtu pats labākais

*Vienmēr pievienojiet mīklai kartupeļu miltus,tad bulciņas un pīrāgi būs pufīgi un mīksti pat nākošajā dienā.Galvenais gardu pīrāgu noteikums ir-pufīga,labi uzrūgusi mīkla,tamdēļ miltus,kas domāti mīklai,vienmēr izsijājiet,lai atbrīvotos no piemaisījumiem tajos un ,lai bagātinātu miltus ar skābekli.

*Jebkurā mīklā (izņemot pelmeņu,kārtainajā,plaucētajā un smilšu ) mīklai,kas domāta pīrāgiem,pankūkām,maizei,plāceņiem-uz pus litru šķidruma pievienojiet ēdamkaroti mannā.Agrāk tā maizi cepa mūķenes un viņu maize ilgi nekalta.

*Bez piena pievienojiet mīklai pus glāzi minerālūdens, vai pus glāzē ūdens ieberiet tējkaroti sodas un dzēsiet to ar citronskābi,vai etiķi. Maize sanāks ļoti laba,mīksta un pufīga.

*Telpā kur darbojas ar mīklu, nedrīkst būt caurvēja,jo izstrādājumiem veidosies bieza un cieta garoza.

*Visiem rauga mīklai paredzētajiem produktiem ir jābūt siltiem,vai vismaz istabas temperatūrā, jo auksti produkti aizkavē mīklas rūgšanu.

*Šķidrumam,kas paredzēts rauga mīklai ir jābūt uzsildītam līdz 30-35 grādiem.Ja temperatūra būs augstāka,vai zemāka,rauga sēnītes zaudēs savas rūgšanas spējas un mīkla var neuzrūgt.

*Atsitot mīklu uz leju,rokām ir jābūt sausām.

*Pirms likšanas cepeškrāsnī,izstrādājumiem jāļauj atpūsties 15-20 minūtes.Ja to neizdara,tad izstrādājumi ilgi neizcepās un var gadīties,ka būs jēli vidi.

*Pīrāgi ar pildījumu ir jācep uz mērenas uguns,lai neizkalst pildījums.

*Mīklā labāk ir pievienot nekausētu sviestu,jo kausēts sviests pazemina mīklas kvalitāti.

*Pīrāgi,kas gatavoti uz piena bāzes ir daudz gardāki un aromātiskāki,kā arī ar labāku krāsu.

*Raugam priekš mīklas vienmēr ir jābūt svaigam.

*Ja gribat,lai pīrāgi sanāktu maigāki un trauslāki lieciet klāt tikai olu dzeltenumus.

*Ja gribat,lai pīrāga apakša būtu sausa,tad izberiet pa cepamo pannu kartupeļu miltus un tikai tad liekat virsū pīrāga mīklu.


Tuvie Austrumi . 8marts .
citi ieraksti magdalena10 d-grāmatā
Komentāri
tio_de_La_Plata: Kad cepsi pīrāgus?
#1
2014-04-03 19:27
magdalena10: Rīt noteikti ...
#4
2014-04-03 23:19
sinilga32: Baac. Vot shitie gan ir noderiigi padomi saimnieciibaa!
Paldies!
#2
2014-04-03 21:20
HRDS: :( Nikā jauna... sho visu es jau zināju... bet kāds varbūt arī nezin.. :(
#3
2014-04-03 21:51
Jaunais002: Varam sarunāt privāt stundas pīrāgu cepšanai?
#5
2014-05-20 05:19
magdalena10: ...VARAM SARUNĀT .....
#6
2014-05-20 12:23
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.


Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅