![]() | |||
|
Iepazīsties
350 lietotāji on-line
65 jubilāri
Populārākie
Iztaujāšanas centrs
Vakara plāns
Skaties
Foto albumi
Foto vērtēšana
Lasi un piedalies
Pieredzes apmaiņa
Interešu grupas
Dienasgrāmatas
Dzejoļi - dzīvā dzeja
Noderīgi
Sapņu tulks
Filmas, kino
Apsveikumi
Par oHo.lv
Palīdzība
Atsauksmes
Reģistrētiem lietotājiem
Reģistrēties
Aizmirsu paroli!
|
Dienasgrāmatas (blogi)
Beta: pievienojos aicinājumam atklāt recepti. ir pāris ogas, kuras gaida savu likteni. iemarinēt tas žanra klasika, nekā citādi ar ķirbjiem spēlējusies neesmu. a vabūt ir laiks sākt? jebkurā gadījumā, lasot Tavu ierakstu, siekalas mutē saskrēja :D
#2 2013-10-04 22:20 mademoiselle_coco: Lūdzu!
1. 200ml glāzei, kas uz pusēm piepildīta ar žāvētām dzērvenēm un sagrieztām mandelēm pievieno kalvadosu; 2. kamēr dzērvenes apgūst savu aromātu - 600-800g ķirbja sagriež gabaliņos, pievieno 100-150g sviesta un liek cepties cepeškrāsnī iekš kāda trauka. 3. kad ķirbis mīksts, masai piegriež svaigus ābolu gabaliņus, pievieno alkoholisko dziru ar dzērvenēm un riekstiem, 80-100g cukura, vienu tējkaroto cepamā pulvera, 100g miltu, pierīvē citrona miziņu, un atsevišķi sakultus divu olu baltumus un dzeltenumus. visu rūpīgi samaisa (bet ne blenderē, tad faktūra ir incantāka) un lej virsū cepamai formai ar noņemamām malām. cepu 180-190 grādu temperatūrā aptuveni stundu. pēdējo izmēģināju iekš keksu formas - sanāca inčīgi. ar caurumu pa vidu un kraukšķīgām maliņām, kamēr silta:) no formas izkrita laukā bez aizķeršanās (ar pirms tam sviestā apsmērētām maliņām). p.s. pistācijas negaršo tik labi, kā mandeles šajā šedevrā. arī ir mēģināts.... #3 2013-10-04 22:22 mademoiselle_coco: oriģinālreceptē ir grappa vai rums. dzērvenes vai rozīnes. un cukurs 150g.
bet man garšo vairāk versijā, kas mazāk salda... un siltā veidā tā ir vnk fantastiski garda! ēdama ar karotēm, jo nebūs vēl sabiezējusi. #6 2013-10-04 22:40 Tavs komentārs
Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.
Cūcenes ziemai. (14)
Padalieties, lūdzu, kā gatavojiet cūcenes ziemai. Man viņu daudz un gribas vairāk variantu.
Baraviku marinēšana (11)
Ir problēma.Vāru baravikas sāls-etiķa maisījumā.Kad gatavas jānogrimst,bet viņas negrimst:(( Kas par lietu?PS. Marinēšu ...
Cik kaloriju ir saulespuķu sēklās? (12)
:)) sakiet,vai kādam ir nācies uzbaroties no tām???? man te viena druška KATEGORISKI atteicās no tām,jo tur esot ...
Kā iekonservēt liellopa gaļu? (7)
Kā iekonservēt liellopa gaļu krieviski viņu sauc par tušonku.Es zinu ,ja to nepareizi izdara ,var sanākt liela ...
kas noticis ar kolu ? (30)
rakstīts original taste ,bet garšo kā brūns cukurūdens. kur ir vecā labā kolas garša ?vāciešiem tik atstājuši? |