![]() | |||
|
|
Iepazīsties
300 lietotāji on-line
67 jubilāri
Populārākie
Iztaujāšanas centrs
Vakara plāns
Skaties
Foto albumi
Foto vērtēšana
Lasi un piedalies
Pieredzes apmaiņa
Interešu grupas
Dienasgrāmatas
Dzejoļi - dzīvā dzeja
Noderīgi
Sapņu tulks
Filmas, kino
Apsveikumi
Par oHo.lv
Palīdzība
Atsauksmes
Reģistrētiem lietotājiem
Reģistrēties
Aizmirsu paroli!
|
Dienasgrāmatas (blogi)
Beta: pievienojos aicinājumam atklāt recepti. ir pāris ogas, kuras gaida savu likteni. iemarinēt tas žanra klasika, nekā citādi ar ķirbjiem spēlējusies neesmu. a vabūt ir laiks sākt? jebkurā gadījumā, lasot Tavu ierakstu, siekalas mutē saskrēja :D
#2 2013-10-04 22:20 mademoiselle_coco: Lūdzu!
1. 200ml glāzei, kas uz pusēm piepildīta ar žāvētām dzērvenēm un sagrieztām mandelēm pievieno kalvadosu; 2. kamēr dzērvenes apgūst savu aromātu - 600-800g ķirbja sagriež gabaliņos, pievieno 100-150g sviesta un liek cepties cepeškrāsnī iekš kāda trauka. 3. kad ķirbis mīksts, masai piegriež svaigus ābolu gabaliņus, pievieno alkoholisko dziru ar dzērvenēm un riekstiem, 80-100g cukura, vienu tējkaroto cepamā pulvera, 100g miltu, pierīvē citrona miziņu, un atsevišķi sakultus divu olu baltumus un dzeltenumus. visu rūpīgi samaisa (bet ne blenderē, tad faktūra ir incantāka) un lej virsū cepamai formai ar noņemamām malām. cepu 180-190 grādu temperatūrā aptuveni stundu. pēdējo izmēģināju iekš keksu formas - sanāca inčīgi. ar caurumu pa vidu un kraukšķīgām maliņām, kamēr silta:) no formas izkrita laukā bez aizķeršanās (ar pirms tam sviestā apsmērētām maliņām). p.s. pistācijas negaršo tik labi, kā mandeles šajā šedevrā. arī ir mēģināts.... #3 2013-10-04 22:22 mademoiselle_coco: oriģinālreceptē ir grappa vai rums. dzērvenes vai rozīnes. un cukurs 150g.
bet man garšo vairāk versijā, kas mazāk salda... un siltā veidā tā ir vnk fantastiski garda! ēdama ar karotēm, jo nebūs vēl sabiezējusi. #6 2013-10-04 22:40 Tavs komentārs
Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.
Zivju kotletes (16)
Šodien manā īpašumā ienācās 8 līdaciņas. Ir dzirdēts, ka no šām sanākot labas kotletes. Ja ir pieredze to gatavošanā un ...
Jautajums par olaam. (16)
Kapec dazas olas viegli tiiraas, bet dazas olas rauj klaat ar visu chaumalu, ka beigas no olas nekas nepaliek pari?
Padomju laika kūciņas (10)
Padomju laikā kafejnīcās un veikalos esot tirgotas tumšas krāsas garenas kūciņas no cietas mīklas (varētu būt līdzīga ...
Martini receptes (12)
Nopirku pudeli martini! tagad būtu veelamas kautkaadas receptes kā viņu lietot! MAN TE IETEICA AR LEDU UN KJIRSHIEM, NU ... | ||||||||