FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!

Dienasgrāmatas (blogi)

 mademoiselle_coco,  04-10-2013 21:43 7  43

maģiskā ķirbju kūka

šoruden, kad auksts un lietains - manā virtuvē atkal ir atgriezusies gardā ķirbju kūka. ieskaitot eksperimentus ar tās sastāvdaļām un garšu daudzveidību:)
šā gada atklājumu rezumē:
- riekstu ķirbis svaigā veidā pēc konsistences atgādina kāli, bet pēc garšas - riekstus. šobrīd ir topā - graužu burkānu vietā:)
- kalvadoss stāv pāri rumam vai grappai (iekš kūkas, protams);
- dzērvenes stāv pāri cidoniju sukādēm;
- ķirbis komplektā ar āboliem ir kudi izcilāks kā viens pats ķirbis;
- vaniļas saldējuma mērces papildinājums - iespējams, piestāvētu tīri labi (izmēģinājums vēl stāv priekšā);
- un visbeidzot, ikviens dzērājonkulītis būtu gatavs mani nosist par to dārgā gala alkohola daudzumu, kas tiek izšķērdēts iekš "plāceņa":D
p.s. tikko iedomājos par lāceņu ievārījuma pilieniem uz vaniļas saldējuma mērces. aš garšas kārpiņas saaktivizējās:P
Katis uzdarbojas pidžamma
Komentāri
dzhana1: Recepti- Studijā!:) / stāv uz balkona ķirbis/
#1
2013-10-04 22:00
Beta: pievienojos aicinājumam atklāt recepti. ir pāris ogas, kuras gaida savu likteni. iemarinēt tas žanra klasika, nekā citādi ar ķirbjiem spēlējusies neesmu. a vabūt ir laiks sākt? jebkurā gadījumā, lasot Tavu ierakstu, siekalas mutē saskrēja :D
#2
2013-10-04 22:20
mademoiselle_coco: Lūdzu!
1. 200ml glāzei, kas uz pusēm piepildīta ar žāvētām dzērvenēm un sagrieztām mandelēm pievieno kalvadosu;
2. kamēr dzērvenes apgūst savu aromātu - 600-800g ķirbja sagriež gabaliņos, pievieno 100-150g sviesta un liek cepties cepeškrāsnī iekš kāda trauka.
3. kad ķirbis mīksts, masai piegriež svaigus ābolu gabaliņus, pievieno alkoholisko dziru ar dzērvenēm un riekstiem, 80-100g cukura, vienu tējkaroto cepamā pulvera, 100g miltu, pierīvē citrona miziņu, un atsevišķi sakultus divu olu baltumus un dzeltenumus. visu rūpīgi samaisa (bet ne blenderē, tad faktūra ir incantāka) un lej virsū cepamai formai ar noņemamām malām.
cepu 180-190 grādu temperatūrā aptuveni stundu.
pēdējo izmēģināju iekš keksu formas - sanāca inčīgi. ar caurumu pa vidu un kraukšķīgām maliņām, kamēr silta:) no formas izkrita laukā bez aizķeršanās (ar pirms tam sviestā apsmērētām maliņām).
p.s. pistācijas negaršo tik labi, kā mandeles šajā šedevrā. arī ir mēģināts....
#3
2013-10-04 22:22
lauris_34: :) garshihi:) es zinu:)
#4
2013-10-04 22:26
Beta: paldies, madmosell! :) vīkendā varēs eksperimentēt :)
#5
2013-10-04 22:33
mademoiselle_coco: oriģinālreceptē ir grappa vai rums. dzērvenes vai rozīnes. un cukurs 150g.
bet man garšo vairāk versijā, kas mazāk salda... un siltā veidā tā ir vnk fantastiski garda! ēdama ar karotēm, jo nebūs vēl sabiezējusi.
#6
2013-10-04 22:40
dzhana1: Vau, Tam jābūt kautkam, ļoti garšigam!!!! Paldies! :) Būs- Mēģināt!
#7
2013-10-04 23:23
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.

Sarkanās jāņogas, receptes (15)
Ui, nju padalieties, virtuves expert/es /ti, ko vēl bez želejas un sulas var tādu feinu uzvērpt no sarkanajām jāņogām?:)
Vai cilvēki ziloņa gaļu ēd? (20)
Ziloņa gaļu ēd cilvēks? Es zinu, ka ēd čūskas, tarakānus, krokodilus, un vēl daudz ko. Bet vai ēd arī ziloņa gaļu? ...
Vai skābs alus ir labi? (19)
Vairumā kafejnīcu alus garšo skābi un burbuļo kā šampanietis, dažreiz ir pat miglains, nedzidrs. Tas vairāk attiecas uz ...
Desas sastāvs (17)
lasu desas sastāvdaļas..blabla bla.....ēēE...,augu valsts olbaltumvielas (zirņi)... Tātad iznāk, ka pērkam desu ar ...
Smiltsērkšķi ziemai (10)
Lūdzu izstāstiet, kā izskatās, kā pagatavojams vai kur var iegādāties maziņu kombainīti smilšērkšķu ogu novākšanai?

Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅