FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!

Dienasgrāmatas (blogi)

 inga197323,  31-05-2012 18:50 5  12

Lapsas rabarberu plātsmaize ar biezpienu

Rabarberu plātsmaize ir saules pielietas vasaras vēstnese un katra kārtīga saimniece zina savu plātsmaizes recepti. Šī garduma pamatā ir manas mammas ierādīta čaugana biezpiena cepumu mīkla, ko īpašu padara auzu miltu riekstainība.

Pamatne

150 - 200 g kviešu miltu

150 g pilngraudu auzu miltu

2 tēj/k cepamā pulvera

2 olas

100 g cukura

100 g skāba krējuma

200 g sviesta

200 g pilnpiena biezpiena

pārtikas plēve mīklas ietīšanai

1 loksne cepampapīra

Rabarberu plātsmaizes krēms

3 olas

150 g cukura

2 tējkarotes kanēļa

300 g skābā krējuma

Smilšu mīkla drumstalām

200 g kviešu miltu

35 g cukura

130 g sviesta

Vispirms uzcep rabarberu plātsmaizes pamatni.

Uzkarsē krāsni uz 180 0 C grādiem, un gatavo plātsmaizes pamatni.

Ieber bļodā kviešu un auzu miltus un piemaisi tiem cepamo pulveri.

Atsevišķā bļodā sakul olas ar cukuru, pievieno arī skābo krējumu un samaisi. Maisījumu pamazām lej klāt miltiem un iejauc tajos. Pēc tam turpini mīklu mīcīt ar rokām. Mīklai pievieno mīkstu sviestu un pilnpiena biezpienu. Lai masa būtu viendabīgāka, biezpienu sadrupini vai sarīvē. Ja mīkla ir pārāk mīksta un tā līp pie rokām, tai vari pievienot vēl mazliet kviešu miltu. Samīcīto mīklu ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz pusstundu.

Kad mīkla atdzisusi, klāj to pannā uz pergamenta un vienmērīgi izlīdzini. Lai mīkla neliptu klāt papīram, atceries to pirms tam pārkaisīt ar miltiem. Kad mīklu esi izlīdzinājis, sadursti to ar dakšiņu, caurumiņi neļaus mīklai uzpūsties. Liec pannu, iepriekš uz 180 0 C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, cepties kādas 10 minūtes.

Kamēr kūkas pamatne cepas uztaisi plātsmaizes virskārtas.

1.sagriez smalkos gabaliņos 1 kilogramu nomizotu rabarberu.

2.sakul 3 olas ar 150 gramiem cukura un pāris tējkarotēm kanēļa un pievieno 300 g skāba krējuma.

3.Uztaisi drupeno smilšu mīklu drumslām, ar ko pārkaisīt kūku. Drumstalas ir ļoti viegli pagatavojamas – sajauc kopā 200 gramus kviešu miltu ar 35 gramiem cukura un 130 gramiem istabas temperatūrā atlaidināta sviesta.

Kad plātsmaizes pamatne apcepusies, ņem to laukā no krāsns un pārber ar rabarberiem. Rabarberu kārtai pārlej skābā krējuma maisījumu. Pārkaisi visu ar mazumiņu cukura un liec atpakaļ krāsnī uz 20 minūtēm.

Kad plātsmaize jau gandrīz gatava, pārkaisi to ar drumstalām un liec cepties vēl 20 minūtes – līdz drumstalas kļūst zeltainas. Man patīk tādi lielāki drumstalu gabali, to var panākt mīklu saspiežot ar pirkstiem.

Gatavo plātsmaizi ņem ārā no plīts un mazliet atdzesē. Pavisam karsta tā juks ārā un nebūs sagriežama.

Rabarbermaize lieliski garšos gan silta, gan atdzisusi. Vasarā to var pasniegt ar veldzējošu saldējuma bumbu.

Gardo plātsmaizi var baudīt visu gadu, izmantojot kā svaigus, tā saldētus rabarberus.
latviska mentalitāte lietainā sestdienā retro
citi ieraksti inga197323 d-grāmatā
Komentāri
Kamija: izklausās gardi! ;)
#1
2012-05-31 19:28
grafins_Malishew: ...kur palika E67453, E77243.......vai tādu maz var eiropieši lietot uzturā.....
#2
2012-05-31 19:49
komsomolka: Šito vakar izcepu.Sanāca garšīgi, tikai tā mīkla tiešām tāda ķēpīga-grūti izlīdzināt uz plāts. Tad vēl pirmoreiz cepot diezgan uzpūtās un kad liku rabarberus virsū palikās paplatas malas, bet tās arī bija garšīgas tāpat.:D
#3
2012-05-31 19:50
bigbeat: A pričom te lapsa?
#4
2012-05-31 20:14
akcija: savējie saprot.....kāpēc lapsa...:)
#5
2012-05-31 21:44
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.

Vai ir iespējams noņemt vīnam rūgtumu? (17)
Nopirkās rūgts baltvīns. Žēl izmest tikko atvērtu pudeli. Varbūt viņam var kaut ko pieliet lai to neitralizētu? Vai ...
Sīkstas suši Nori lapas? (11)
lieta tāda, ka ir suši Nori lapas, bet viņas ir sīkstas taka plēve nevar saēst, kāds varbūt ir saskāries ar šitādu ...
Kādi būtu šprotu salāti? (11)
Kādas sastāvdaļas man tur būtu jāliek-šprotes,vārīti burkāni,olas,majonēze,kas vēl?
Kādu dzērienu esat iecienījuši? (32)
Vai dzerat tīru šņabi, jaucat kokteilīšus, grādīgos vispār nelietojat? :) :) :)
Biezpiena plācenīši (12)
Padalieties ar savu labāko biezpiena plācenīšu recepti

Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅