mandarīnu ievārījumsMandarīnu ievārījums Ziemassvētku galdam Gribi, lai māja pieplūst ar saulainu Ziemassvētku smaržu? uzvāri šo saldskābi rūgteno biezo ievārījumu (marmelādi) un māju piepildīs svētku smarža. Šī marmelāde noderēs ne tikai gardo mandarīnu saulīšu cepšanai, bet arī lieliski garšos pie cietajiem sieriem un kazas siera ar vīnu, turklāt tā fantastiksi papildinās Ziemassvētku tortes garšas buķeti. Mandarīni (mizoti) 1 kg 1.5 kg; Svaigs ingvers 50 g; Kanēļa mizas 3 gab.; Ievārījuma cukurs 1 + 3 330 g (1 paciņa); Ūdens 50 g Vispirms sadali mandarīnus pa daiviņām un pārgriez tās uz pusēm. Mandarīnu gabaliņus liec katlā, pielej tiem nedaudz ūdens, pieber ievārījuma cukuru, pierīvē svaigu ungveru un piemet 3 kanēļa standziņas. Liec katlu vārīties uz lēnas uguns un vāri kādu stundu. Jāpanāk, lai mandarīni ir izšķīduši un lai izveidojas bieza, želejveida masa. Mandarīnu ievārījumam ir patīkami rūgtene piegarša, kas fantastiski sader ar riekstiem, cietajiem sieriem un kazas sieru. |