FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!

Dienasgrāmatas (blogi)

 v_s_o_p,  17-11-2011 10:46 7  56
Ko liekam svētku galdā.. Klasiskā sēņu žuljena recepte latvju aristokrātiem :)

Ko liekam svētku galdā.. Klasiskā sēņu žuljena recepte latvju aristokrātiem :)

Pienācis tas brīdis, kad no saldētavas ārā ņemam baravikas un gatavojam no tām žuljenu. Baraviku vietā var izmantot lielveikalu šampinjonus (Prizmā nopērkamas par 0,99).

Sastāvs(4 porcijām):

- sēnes 400gr.

- sīpols

- sviests 70gr(1/3 paciņas)

- milti 1ēd.k

- skābkrējums 3 ēd.k.

- saldkrējums 200gr.

- čedara vai holandes (mazdama) siers(pikantais) 150gr.

- sals

Pagatavošana. Sviestā apcepam sasmalcinātas sēnes un sīpolus. Pievienojam sāli un miltus. Samaisām un pievienojam skābkrejumu. Cepam 5. min un pievienojam saldkrējumu. Tvaicējam 10. min. Saliekam trauciņos un pārklājam ar sarīvēto sieru. Traukus ieliekam cepeškrasnī uz 8-15 min. Līdz ko siers būs izkusis. Pasniegt ar atdzesētu “dzimtenīti” (obligāti karafē) .. Priecīgus svētkus un lai garšo..

Saltarello - renesansa laikmēta "hits" Kurš sūdzējās par sniegu..
citi ieraksti v_s_o_p d-grāmatā
Komentāri
Lelle2222: Nammigi !!
#1
2011-11-17 10:59
mojito: Izklausaas varen gardi! Bet seenes un dzimteniite=nevar buut ,ka aknas sedina? Tachu anyway,vajadzees paporveet!
#2
2011-11-17 11:40
v_s_o_p: nav jau no tiem labajiem "salikumiem" no metabolisma viedokļa, piekrītu...
#3
2011-11-17 11:52
Muunlaita: ka man sagribejaas zhuljeenu, :)
ar vistas galinu:) vai senitem
#4
2011-11-17 12:23
v_s_o_p: Var jau eksperimentēt ar sastāvu.. Kādu garnelīti var klāt pielikt
#6
2011-11-17 12:38
mademoiselle_coco: tiešām ņammīgi! reizi gadā jau var! vairāk - mana pakaļa to neatbalstīs:)))
#5
2011-11-17 12:29
gxg0301: pipec..ka tagad pagulet
#7
2011-11-17 23:22
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.

Sausais un pussausais baltvīns? (11)
Kāda atšķirība - kurš var izskaidrot? Paldies par informāciju.
Kūkas vai plātsmaizes recepte cilvēkam kam ir LAKTOZE. (8)
Palīdziet lūdzu ar kādu kukas vai plātsmaizes recepti priekš cilvēka kam ir LAKTOZE. Janjem vērā, ka nedriikst cukuru ...
Pilngraudu maize (23)
Rakstot par veselīgu uzturu, vienmēr tiek minēta pilngraudu maize. Kā saprast, kurā tā ir? Pēc miltu maluma, pēc ...
Saldā desa (14)
Nevaru vairs atminēties...cik proporcijās bija kakao,cukurs,sviests. Marmelāde,olas dzeltenumi un cepumi prātā ...
atpazīt augli!!! (7)
...laikam ,,traka suņa,,murgi,,bet pēkšņi atcerējos,ka esmu ēdusi TO !!! :)) man garšoja!!! Tātad >>> tas bija sen. ...

Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅