Ko īsti rafinētais cukurs nodara ķermenim?Rafinēts cukurs: nomāc imūnsistēmu bērnos izraisa hiperaktivitāti bojā nieres izraisa minerālvielu trūkumu, jo īpaši hroma, vaŗa,kalcija un magnēzija padara skābu ķermeņa vidi pūdē zobus veicina novecošanu Gremošanas traucējumi Artrīts
samazināta asinsplūsma sirdī izraisa osteoporozi izraisa ēdienu alerģijas izraisa ekzēmu atherosklerozi brīvo radikāļu veidošanās enzīmu funkcijas samazināšanās aknu un nieru palielināšanās trauslas cīpslas migrēnas asins nosprostošanās depresija Appletons katru šai problēmu pamato ar atsevišķu pētījumu. Šie simptomi ir viena mehānisma dažādas manifestācijas: cukurs nevar tikt sagremots. Cukurs padara neaktīvus gremošanas enzīmus. Tas paliek traktā, fermentējoties(rūgstot). Daļa no toksiskās masas uzsūcas asinsritē, kur tā skābina asinis. Ķermenis izmisīgi izmanto visu, lai saglabātu normālu pH līmeni asinīs. Augstākminētie simptomi uzrāda šo ķermeņa centienu galarezultātu, cīņas zaudējumu, vai audu bojājumu, kas ir kļuvis par gala izgāztuvi rūgstošajiem atkritumiem pārbāztā sistēmā. SKĀBAS ASINIS
Kā mēs jau redzējām sadaļā par ūdeni ,pH ir milzīgs faktors lietojot cukurūdeņus(soft drinks). Ja jūs ielejat glāzi kolas traukā ar ~40 l ūdens, skābes indeksa līmenis uzreiz samazinās no7.8 uz 4.6 . Mūsu izdzīvošanas diapazons ir pH 7.3-7.45 asinīs. Ir acīmredzams, ka mūsu ķermeņiem ir jāveic dažāda veida sarežģītas darbības, lai pasargātu mūsu 5 l asiņu no kļūšanas pārāk skābām. Šis process šķiež vitamīnus, minerālus un enzīmus, kuriem būtu bijis jātiek izlietotiem normālai vielmaiņai. Vai redzat kā cukurs var novecināt ķermeni? Nolietot virsnieru un aizkuņģa dziedzerus? Vēl viena problēma ar pārlieku skābu gremošanas traktu ir tā, ka labās baktērijas, zarnu flora tiek iznīcināta. Viņu darbs ir gremošanas pēdējās fāzes. Bez tām tiek veicināta pārtikas pūšana un stagnācija gremošanas vietā. Pussagremoti ogļhidrāti rūgstoši tāpat kā alus vai vīna taisīšanas procesā. Šie pussagremotie ogļhidrāti nokļūst asinīs tādi kādi ir un rada problēmas locītavās,muskuļos, orgānos-visur kur vien tie apmetas. Lūk, slimību piemēri ,kas rodas šādā veidā: - osteoarthritis - hepatīts - ciroze - nieru saslimšana - hronisks nogurums - kolīts /sakairinātās zarnas sindroms - Candida albicans - skābju atplūde /grēmas - hroniskas alerģijas Candida albicans ir bieža sēnīšu(yeast) infekcija, kas norisinās visā ķermenī. Daudzi pētnieki rēķina, ka apmēram 80% amerikāņu sieviešu varētu būt Candida. (Anderson) Pirmais kandidas cēloni ir floras nesabalansētība- normāla flora kontrolē kandidu un citus potenciāli sliktus organismus. Un pussagremots cukurs ne tikai iznīcina labās baktērijas. Piedevām kandida zeļ tādā vidē.Dubults trieciens no kandidas albikāņiem. ENZĪMU TRAUCĒJUMI Daudzas no augstākminētajām problēmām ir nepilnīgas gremošanas un pārtikas sadalīšanās rezultāts. Rafinētajam cukuram piemīt spēja mainīt mūsu normālo gremošanas enzīmu formu.Rakstā par enzīmiem mēs noskaidrojām, ka tas ir slēdzenes un atslēgas princips. Enzīmi ir proteīni, kuriem ir specifiska forma citu specifisku molekulu šķelšanai. Kad rafinētais cukurs izmaina gremošanas enzīmu formu, kuras tur atrodas , lai šo cukuru sagremotu - redziet kas notiek? Cukurs netiek sagremots. Tas vienkārši tur sēž un pūst. Fermentācija. Tieši tādēļ kola vai alus pirms maltītes nomāks ēstgribu. Un traucēs vēlāk sagremot ēdienreizes taukus un proteīnus. Cukurs iznīcina gremošanas enzīmus. MINERĀLU TRŪKUMS Vēl bez enzīmu iznīcināšanas un asiņu skābināšanas cukur izsmeļ ķermeņa minerālus. Vairums cukura nodarījumu ķermenim var tikt izsekoti caur šīm trīs lietām. Daudzas dzīvības funkcijas šūnās un audos ir atkarīgas no minerālu klātbūtnes. Daudzu vitamīnu darbība ir atkarīga no minerālu klātbūtnes. Vispirms, hroma svarīgums insulīna darbībai. Dubults drauds hroma sakarā: - hroms tiek tērēts ķermeņa mēģinājumos pārstrādāt un izvadīt cukuru - izsīkstot krājumiem, nepietiek hroma kas ļauj darboties pieejamajam insulīnam . Šī iemesla dēļ daudzi cilvēki, kam tiek uzstādīta diabēta diagnoze var izrādīties hroma trūkumā. Pat ja insulīns ir pietiekamā daudzumā, tas nevar iedarboties uz cukuru bez hroma kā līdzfaktora. Ar sekojošu mehānismu cukurs var arī izraisīt osteoporozi:lai šūnas sekmīgi varētu izmantot kalciju asinīs ir nepieciešams zināms daudzums fosfora. Iztrūkstot pareizai kalcija pret fosforu attiecībai -kalcijs ir nepareizā formā. Kaitīgā formā. Formā, kas no kopējā šķīduma nogulsnējas un veido akmeņus žultspūslī, nierēs un aknās.Cukurs iznieko mūsu fosfora krājumus. Cukurūdeņi satur fosforskābi, kas vēl vairāk iedragā fosfora līdzsvaru. Kalcija trūkuma asinīs gadījumā ķermenis aizņemas kalciju no kauliem un zobiem. Rafinētā cukura izraisītā kalcija nesabalansētība ir tā, kas izraisa zobu bojāšanos, daudz vairāk nekā skābu siekalu uzbrukums zobu emaljai. Lūk vēl viena jēlcukura un rafinētā cukura atšķirība. Jēlcukurs nepūdē zobus.Pēc Rojala LĪ( Royal Lee) datiem. "Rafinēts cukurs ir zaudējis visus savus minerālus un tāpēc izvilks tos pa tiešo no zobiem...svaigi izrautam zobam nekas nenotiek jēlcukura šķīdumā. Ievietojot to rafinēta cukura šķidumā tas tiks ātri izēsts ar caurumiem."
GLIKĒMISKAIS INDEKSS
Piedēklis "emia" vārda beigās nozīmē -asinīs. Glikēmija nozīmē glikoze asinīs. Visi ogļhidrātus saturošie ēdieni dažādi iespaido cukura līmeni asinīs . 1981, Deivids Dženkins (David Jenkins) nāca klajā ar veidu kā salīdzināt ēdienus attiecīgi pēc to iedarbības uz cukura līmeni asinīs. (Miller) Viņš to nodēvēja par Glikēmisko Indeksu. GI tiek bāzēts uz glikozes, kuras vērtība ir noteikta ar 100 vienībām. Ābola GI piemēram ir 38 un tādējādi tam ir zems glikēmiskais indeks. Baltmaize savukārt ir novērtēta ar 70 -tātad augsts GI. Baltais cukurs (sucrose) ir rafinēts un tiek ātri uzsūkts.Tam ir augsts glikēmiskais indekss (65), un tas negatīvi iedarbojas uz citu ēdienu normālu sagremošanu kuņģī un zarnās.Baltais cukurs izraisa strauju cukura līmeņa asinīs kritumu pēc sevis, jo ir iznīcinājis gremošanas enzīmus, kas ir nepieciešami lai pārstrādātu pārējo pārtiku, kas atrodas traktā un gaida savu kārtu. Dabīgais augļu cukurs, jeb fruktoze pārsvarā ir ar zemu GI (23). Šūnas ātri un labprāt izlieto fruktozi tādējādi atbrīvojot asinis no tās. Šeit mēs redzam vienu no biežajām "Atkritumu zinātnes" un "Ikviens ir dietologs" fenomena kļūdām.Daži "eksperti" teiks , ka nav labi dzert augļu sulas lielā cukura daudzuma dēļ. Šādam apgalvojumam nav nekāda pamata un tas norāda uz izpratnes trūkumu par veselu pārtiku, kā arī neizpratni par enzīmu un glikēmiskā indeksa nozīmi.Augļi sevī satur enzīmus - maltāzi un invertāzi, kas ir nepieciešamas lai sašķeltu fruktozi izmantojamā glikozē. Glikoze attiecīgi tiek vai nu izlietota kā degviela vai uzglabāta. Cilvēki nesaslimst ar diabētu dzerot daudz apelsīnu sulas. Viņi saslimst ar diabētu ikdienā dzerot sešas pakas kolas , ēd kasti ar virtuļiem vai puskilogramu saldējuma. Piedevām augļi ir piesātināti ar vitamīniem, minerāliem, celulozi un dabīgiem antioksidantiem. Tās ir pamata barības vielas. |