|
Dienasgrāmatas (blogi)
Selfija, 15-07-2011 17:15 |
|
12 60 |
Atklāta tipa lazanja ar sēņu un krējuma mērci.Atklātā tipa lazanja nozīmē, ka neliek krāsnī pastu ar mērci kārtās, to cepot ilgu laiku, bet gan uz šķīvja kārto izvārītas pastas loksnes, pa vidu mērci, un tā atkārtojot. Tas ir vieglāk, ātrāk, interesantāk un tieši tikpat garšīgi. Sastāvdaļas:- 1 porcija pastas mīklas, sadalīta lazanjas plāksnēs
Mērcei:- 200 g austersēņu
- 200 g šampinjonu
- 200 g citu balto sēņu
- olīveļļa cepšanai
- trifeļu eļļa 1 ēd.k. uz visu mērci vai 8 piles uz porciju
- 5 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
- 1 ēd.k. Vusteras mērces
- 500 ml saldā krējuma
- 2 timiāna zariņi, tikai lapiņas
- sauja mini spinātu lapu
- Parmas siers, pasniegšanai
Pagatavošana:- Šampinjoniem izņem kātiņus un pašas galviņas salauzi neregulāras formas gabaliņos. Austersēnēm noņem kātiņus, kur tās saaugušas kopā, un arī galvas salauzi neregulāras formas gabaliņos.
- Pannā lej olīveļļu, uzkarsē. Kad panna karsta, pievieno sēnes (ja ir neliela panna, tad cep vairākās kārtās, lai sēnes pārklāj pannas pamatu tikai vienā kārtā), pieber smalki grieztu ķiploku, pieliec sāli, timiānu. Kad sēnes pacepušās un kļūst skaisti zeltainas, pievieno Vusteras mērci. Kad sēnes gatavas, liec tās bļodā, sietā, lai notek liekā eļļa.
- Kad eļļa notecējusi, sakarsē vienu tīru katlu, liec iekšā sēnes, pielej saldu krējumu un uz vidējas liesmas vāri, līdz saldais krējums novārās līdz mērces konsistencei. Beigās pirms pasniegšanas pievieno trifeļu eļļu un samaisi.
Lazanjas plāksnes- Pastas mīklu izrullē plānās plāksnēs un sagriez kvadrātos 10x10 cm.
- Liec uz pārtikas plēves pamīšus kārtās, līdz visa mīkla sagatavota.
- Ja liekas, ka paliek pāri, var sasaldēt plāksnes uz nākamo reizi.
- Kad mērce gatava, liec vārīties katlā ūdeni. Pievieno nedaudz sāls un, kad ūdens burbuļo, met iekšā pastu. Vāri, līdz tā ir al dente (viducī vēl nedaudz kraukšķīga), kas svaigām pastas plāksnēm būs apmēram 3 minūtes. Nokās.
- Katram šķīvī liec vienu lazanjas kārtu, tad nedaudz mērces, pa virsu spinātu lapas. Tā kārtošanu atkārto vēl divas reizes. Nobeidz ar mērci, pārber Parmas sieru un pasniedz.
- Labu apetīti,iznāk patiešām gards!:))))))
|
Just_: Kas ir trifeļļu eļļa? Tāda ir šeit nopērkama? #1 2011-07-15 17:41
Selfija: Stockmanna ir noperkama,citur veikalos nav jegas meklet.:))) #2 2011-07-15 17:47
_Koshka_: taa taa... kaada tev tur adresiite ira, sen muusu celji nav krustojushies :) #3 2011-07-15 18:12
Selfija: Sodien man ir kas cits uztaisits,pasta ar lasi!:)))))Sis bija vakar-draudzenes apeda!:DDD #4 2011-07-15 18:14
_Koshka_: nekas, nekas, saskanjosim kaadu tusinju un buusi spiesta pagatavot to seenju briinumu ;) #5 2011-07-15 18:15
Selfija: Ok,sarunats!:)))))Busu prieciga pagatavot so karumu!;)))))) #6 2011-07-15 18:21
SOLENA: Mnamm:)) #7 2011-07-15 19:55
Pārējos 5 komentārus var lasīt tikai oHo.lv reģistrētie lietotāji.
Tavs komentārs
Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.
Par kūpinātām zivīm... (9)
Varbūt kādam ir paziņas, draugi, kas labi kūpina zivis, kas māk to darīt. Būšu pateicīgs, ja varēsiet kaut ko ieteikt.
Cukurbiešu sīrups (9)
Varbūt kāds zina, kā mūsu omes no cukurbietēm vārīja un glabāja cukurbiešu sīrupu? Jāatgriežas pie senču tradīcijām, ...
|