|
Dienasgrāmatas (blogi)
Malishevs, 25-04-2011 13:44 |
|
4 73 |
ŠodienSastāvdaļas: 1. 1 kg pelmeņu 2. bundžiņa konservētu tomātu savā sulā 3. 3 vidēji svaigie tomāti ar noplaucētām ādiņām 4. tobasko sarkanā mērce 5. 1 rīvēts burkāns 6. 2 vidēji sīpoli 7. 2 daiviņas ķiploku 8. zaļie pētersīļi, bazilika lapiņas (var arī kaltētas), garšvielu maisijums ar sāli, nedaudz rozmarīna 9. eļļa 10. rīvēts siers. 11. 6 aliņi 12. 1/2 degvīns Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes) Katlā uzliek vārīties pelmeņus, ūdeni lej tik daudz, cik biezu gribēsies zupu. Ūdeni var nedaudz pasālīt. Uz pannas, nelielā daudzumā eļļas, apcep sīpolus sagrieztus pusgredzentiņos, pievieno burkānus. Kad burkāni jau pamīksti, pievieno smalki sagrieztus svaigos tomātus un savā sulā konservētos tomātus. (Sulu no konservētiem tomātiem ielej pelmeņu ūdenī). Pannā pieber garšvielu maisījumu, rozmarīnu, sakapātus pētersīļus un baziliku. Kad gandrīz gatavs (sautējas kādas 3 min.), pieliek caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus. Vēl nedaudz maisot pavāra un pievieno gandrīz gatavajiem pelmeņiem. Vāra, līdz pelmeņi pilnīgi gatavi. Tobasko mērci pieliek pēc garšas. Ja liekas, ka ir par pliekanu, var pielikt nedaudz tomātu mērces. Pasniedz šķīvīšos ar krējumu un uzber sarīvētu sieru. Klāt piekož tosterētu baltmaizi, aprīvētu ar ķiploka daiviņu. |
Ringla15: Hmmm.. kur izpalika pēdējās divas sastāvdaļas? #1 2011-04-25 14:35
Malishevs: ..tā ir pohu zupa.... #2 2011-04-25 14:40
Ringla15: Tātad tie seši aliņi un 1/2 degvīna jāizdzer līdz zupas vārīšanai! Nu labi, ka pajautāju, citādi tā zupīte nebūtu iznākusi! :D #3 2011-04-25 14:44
Malishevs: ...nē vārīšanas laikā un tad kad gatava...;) #4 2011-04-25 14:49
Tavs komentārs
Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.
|