20.04.2011. Jūras veltes atkausē, liek starp papīra dvieļiem un nosusina, lai no tām vairs neizdalītos lieks mitrums.Uz sakarsētas pannas liek apm. pusi paciņas sviesta (var nedaudz vairāk). Kad tas izkusis, pievieno smalki sakapātu ķiploku, augstāk minētās garšvielas un ļauj minūti pasutināties. Pievieno jūras veltes un visu zem vāka sutina aptuveni 10 minūtes. Ja vēlas pašu mērcīti šķidrāku, var pievienot atlikušo sviestu. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Vistu aknas notīra, sagriež gabaliņos un kopa ar lauru lapu, kadiķogām un sarkanvīnu marinē vismaz 12 stundas. Sīpolu, seleriju un burkānu sakapā, apsautē olīveļļā un 1 ēk sviesta. Marinādi nolej (saglabā) no aknām, aknas pievieno dārzeņiem, apcep. Marinādē iemaisa tomātu pastu, pievieno aknām, sautē 10 minūtes. Pievieno citrona mizu, ļaij visam nedaudz atdzist. Masu kopa ar pētersiļiem, kaperiem, 1ēk sviesta ļoti smalki samaļ virtuves kombaina vai ar citu piemērotu mašīnu. Virco ar sāli. pipariem un citronu sulu. Servē ar baltmaizes grauzdiņiem. |