FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Cerinju_Peeteris dienasgrāmata
 Trešdiena 20-10-2021 18:03 7  82

NIEKI XXX

Paēdis un labsirdīgs. Mamma, kas piedzīvojusi visādus laikus, prot ēst gatavot no nekā. Piemēram, gardas kotletes, kuru galvenā sastāvdaļa ir ilga un kārtīga mīcīšana. Protam uzvārīt zupu 4 cilvēkiem no 2 cīsiņiem, burkāna, sīpola un palielāka kartupeļa un piciņas sviesta. Šodien gan bija gandrīz dievu ēdiens. Bet ar senāku bērnības atmiņu vēsturi.

Nekad neesmu varējis saprast zoss, pīles, arī tītara, cepeša burvību, jo īpaši taukus. Pat tad, kad to gatavoja vecā virtuvene — kaucmindiete. Kaulus un neapēdamās daļas meta bļodā. Un pēc pāra dienām galdā cēla putna skeleta zupu. Kaulu un gaļas tajā nebija, bet garda un trekna gan. Pusaudža gados domāju epizōdi iekļaut savos murmuāros .. kā tādu grūto laiku un nabadzības stāstu. Bet pēc ciemošanas diezgan pārtikušā somu [ar sāmu izcelsmi] ģimenē pārdomāju. Pasākums bija jauks daudzdiennieks ar dārza svētku elementiem. Piemēram, grils un grilētas vistas detaļas. Kauli, neapēdamais tika rūpīgi savākts. Nākošā diena bija attiecīgais zupenieks. Grilētu vistu atlieku un paštaisītu nūdeļu zupa. Garda, jo gardāka, uzzinot, ka tas ģimenes ēdiens, tikai savējiem.

Šodienas zupa bija uz pēc Mammas godadienas saldētavā saglabāto žāvēto vistu atgriezumu un kaulu bāzes, + apceptiem dārzeņiem, tostarp sviesta pupiņām, ar vistas filejas frikadelēm un vēl siltiem Lāču baltmaizes grauzdiņiem.

Viegls pārēdītis un Starptautiskās sliņķu dienas svinēšanas noskaņojums.

Emīls Dārziņš NIEKI XXIX
citi ieraksti Cerinju_Peeteris d-grāmatā (~103)
Komentāri
Savvalnieks: Mani senči nomuzotas kartupeļu mizas ārā nemeta,kad plīts beidza kurties...uzmeta uz oglēm...lai skurstenis tīras

Vis jau ir bijis...nav nekā jauna šajā pasaulē.
#1
2021-10-20 18:16
Cerinju_Peeteris: ..mizas vēl šodien metu kamīnā — izkož sodrējus no kamīna un skursteņa.
#2
2021-10-20 18:25
DanaL: Ha! A kur klasiskā zupa no cirvja kāta? Vien jāpieliek nedaudz gaļas, dārzeņu, sāls...
Bet ja bez jokiem. Esmu iemanījusies izvārīt tik nenormāli gardu ķirbju bezzupu, ka pat mana mamma, kurai pusdienas bez gaļas nemaz nav pusdienas, laizās un pieprasa atkārtojumu vismaz x nedēļā.
#3
2021-10-20 18:31
Cerinju_Peeteris: Mūsmājās ar ķirbenieku līdzīgi. [mans darbiņš vārīt]
#4
2021-10-20 18:33
debra1: .....divu ciisinu zupa cetriem cilveekiem.....burviigaa okupaacijas saule, kura atausa katru riitu!
#5
2021-10-20 19:23
Cerinju_Peeteris: ..ir ir runa par cccp laikiem .. bet garsjiiga bija un visi paeeda :D bet arii citlaikos visaadi gaajis :D
#6
2021-10-20 19:25
Savvalnieks: Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais.

Savulaik....tā teikt...nervu nomierināšanai ( īsti iemesla jau nebija ) mūsu ciema taverna,romantiski sēdēju dārza uz soliņa...no neesošām bēdām...kopā ar beedubraliem dzēru snaps, ij visu no kā paliek slikti....ij ar sentēvu nazīti ( citi to sauktu par cūku kaujamo tīteņi ) skrubinaju valdības žāvētas ribiņas ( bija nedārgus,1 Ls kg ).....ij par ko šis stāsts......

Ribiņas ārā nemeta...nežēlību bomz sunīšus...bet cmuki aiznesu mājas lai ir ko pie žūpības pielikt tautiskajam smekim.

Njazinu....vai tā bija tautiski ģenētiskā taupības...varbūt EkoCoco dzīvesveids....bet ij snaps uzdzerot alu bija galsiigs..ij ribiņas saldās :-))))
#7
2021-10-20 20:53
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.


Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅