FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
v_s_o_p dienasgrāmata
 Ceturtdiena 17-11-2011 10:46 7  56
Ko liekam svētku galdā.. Klasiskā sēņu žuljena recepte latvju aristokrātiem :)

Ko liekam svētku galdā.. Klasiskā sēņu žuljena recepte latvju aristokrātiem :)

Pienācis tas brīdis, kad no saldētavas ārā ņemam baravikas un gatavojam no tām žuljenu. Baraviku vietā var izmantot lielveikalu šampinjonus (Prizmā nopērkamas par 0,99).

Sastāvs(4 porcijām):

- sēnes 400gr.

- sīpols

- sviests 70gr(1/3 paciņas)

- milti 1ēd.k

- skābkrējums 3 ēd.k.

- saldkrējums 200gr.

- čedara vai holandes (mazdama) siers(pikantais) 150gr.

- sals

Pagatavošana. Sviestā apcepam sasmalcinātas sēnes un sīpolus. Pievienojam sāli un miltus. Samaisām un pievienojam skābkrejumu. Cepam 5. min un pievienojam saldkrējumu. Tvaicējam 10. min. Saliekam trauciņos un pārklājam ar sarīvēto sieru. Traukus ieliekam cepeškrasnī uz 8-15 min. Līdz ko siers būs izkusis. Pasniegt ar atdzesētu “dzimtenīti” (obligāti karafē) .. Priecīgus svētkus un lai garšo..

Saltarello - renesansa laikmēta "hits" Kurš sūdzējās par sniegu..
citi ieraksti v_s_o_p d-grāmatā (~187)
Komentāri
Lelle2222: Nammigi !!
#1
2011-11-17 10:59
mojito: Izklausaas varen gardi! Bet seenes un dzimteniite=nevar buut ,ka aknas sedina? Tachu anyway,vajadzees paporveet!
#2
2011-11-17 11:40
v_s_o_p: nav jau no tiem labajiem "salikumiem" no metabolisma viedokļa, piekrītu...
#3
2011-11-17 11:52
Muunlaita: ka man sagribejaas zhuljeenu, :)
ar vistas galinu:) vai senitem
#4
2011-11-17 12:23
v_s_o_p: Var jau eksperimentēt ar sastāvu.. Kādu garnelīti var klāt pielikt
#6
2011-11-17 12:38
mademoiselle_coco: tiešām ņammīgi! reizi gadā jau var! vairāk - mana pakaļa to neatbalstīs:)))
#5
2011-11-17 12:29
gxg0301: pipec..ka tagad pagulet
#7
2011-11-17 23:22
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.

Siers, kurš cepot nedaudz pakūst?! (16)
Labrīt, gurmàni! Vajag konsultāciju!!! Kuri ir tie sieri, bez parastajiem Krievijas, Holandes utml.., kuri ...
Kur nobaudīt sama fileju? (12)
Iesakiet kādu labu restorānu rīgā kur nobaudīt labi pagatavotu sama fileju?
Cik ilgi (ledusskapī) glabājas rasols? (21)
Ja piektdien pēcpusdienā taisīts (bez sīpoliem), šodien vēl var ēst?
Ko darīt ar maizes galiņiem?  (12)
Ko darīt ar maizes galiņiem? Kaut kā sanaacis ievērot, ka muuzhdien neviens tos negrib! Apeed no kukuliishas ...
Zapte bez cukura (20)
.... man piedāvā ābolu-brūkleņu savārījumu BEZ cukura!!!!! man tas ļoti patiktos un pie siera un gaļiņas,bet nevisai ...

Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅