|
Iepazīsties
60 lietotāji on-line
82 jubilāri
Populārākie
Iztaujāšanas centrs
Vakara plāns
Skaties
Foto albumi
Foto vērtēšana
Lasi un piedalies
Pieredzes apmaiņa
Interešu grupas
Dienasgrāmatas
Dzīvā dzeja
Noderīgi
Sapņu tulks
Filmas, kino
Apsveikumi
Par oHo.lv
Palīdzība
Atsauksmes
Reģistrētiem lietotājiem
Reģistrēties
Aizmirsu paroli!
|
VECA_PIEPE dienasgrāmata
sauljuks: Baigais čakars smalki griezt sieru, ko uzbērt uz kaut kā. Kur ir tā pozitīvā nerīvēšanas puse? /mēģina saprast nepatikas bez rīves iemeslus/
#1 2019-07-05 07:14 VECA_PIEPE: Patieso siera garšu ir iespējams izbaudīt tikai tad, kad mēles garšas kārpiņas sajūt sieru gabaliņos vai šķēlītēs. Rīvēta siera garša "pazūd" sagriezto salātu produktu kopīgajā masā.
It kā sīkums, bet noderīgs zināšanai, salātus gatavojot. Paprovē pati, tad atšķirību maktenu pamanīsi salātus ēdot! :D #5 2019-07-05 19:21 nazis: Nepiekrītu nekam, īpaši jau biešu zupai, ko par boršču nosauci, bet esmu gatavs mirt, lai Tu varētu savu viedokli izteikt /izdrukā lapu ar apbedīšanas kantoru sarakstu, katram gadījumam/ :))
#2 2019-07-05 12:12 VECA_PIEPE: Borščs: aukstā ūdenī noskalo liellopa kaulus, applaucē ar karstu ūdeni. Kaulus liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni un izvāra buljonu. Izņem kaulus, buljonu nokāš un atkal liek uz uguns. Kad buljons uzvārījies, tajā liek gaļu un vāra, līdz tā gatava, tad izņem un sagriež gabaliņos. Bietes notīra, sagriež salmiņos (ja bietes ir vārītas, tad tās rīvē uz burkānu rīves), apsāla, apslaka ar etiķi, samaisa un liek pannā, kurā izkausēts sviests. Bietes pārkaisa ar cukuru un sautē, līdz pusgatavas. Burkānus, pētersīļu sakni un sīpolus notīra, sagriež salmiņos un apcep sviestā. Verdošā buljonā liek kubiciņos sagrieztus kartupeļus, uzvāra. Pievieno smalki sagrieztus kāpostus un vāra 10 15 minūtes. Pievieno bietes, apceptos burkānus, selerijas saknes un sīpolus, tomātu pastu vai trīs gabaliņos sagrieztus tomātus, salmiņos sagrieztu papriku. Pievieno melnos piparus, sāli un maltos piparus. Visu uzvāra, samazina uguni un vāra vēl 5 minūtes. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sagriezto vārīto gaļu. Noņem no uguns, 20 25 minūtes ļauj nostāvēties. Pasniedz ar skābu krējumu un sasmalcinātiem pētersīļiem.
Labu apetīti! p.s. Atver google logu *Borščs* un izvēlies vienu no 100+entajām boršca receptēm. #4 2019-07-05 19:10 sauljuks: Salātos - jā, bet kā ar karstmaizēm un picām? Un burkāniem zupai? lai gan burkānus es griežu, man garšo gabaliņi.
#7 2019-07-05 19:22
Pārējos 5 komentārus var lasīt tikai oHo.lv reģistrētie lietotāji. Tavs komentārs
Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji. |