FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
VECA_PIEPE dienasgrāmata
 Ceturtdiena 04-07-2019 22:45 12  71

Langstiņ, sagribēji parīvēties? :D

Sākotnēji pievienotais ieraksts (skatīt pašreizējo versiju):

Labs i, parīvējamies!

"Kārtējais bēru mielasts." (c)

Pirmkārt, Piepis nekur un nekad nav teicis, ka viš i profesionāls pavārs vai arī viš pilnīgi neprofesionāli strādātu kādā no sabiedriskajām ēstuvēm, ta kauč par trauku mazgātāju vai apkopēju. Tā ka, pilnīgi ir izslēdzams variants, ka Piepis varētu uzņemties saimnieces pienākumus bēru, kāzu, kristību vai ta nezin vēl kāda liela, saviesīga pasākuma mielasta gatavošanā un galda klāšanā, ...lai arī 50gab. salātu groziņus uzmeistarot, pēc būtības, ir tīrais nieks nelielam tusiņam ģimenes svētkos vai rautam draugu lokā.

Ganjaubeiža, brūtgānu meklēdama,... Vai vērts?
citi ieraksti VECA_PIEPE d-grāmatā (~225)
Komentāri
sauljuks: Baigais čakars smalki griezt sieru, ko uzbērt uz kaut kā. Kur ir tā pozitīvā nerīvēšanas puse? /mēģina saprast nepatikas bez rīves iemeslus/
#1
2019-07-05 07:14
VECA_PIEPE: Patieso siera garšu ir iespējams izbaudīt tikai tad, kad mēles garšas kārpiņas sajūt sieru gabaliņos vai šķēlītēs. Rīvēta siera garša "pazūd" sagriezto salātu produktu kopīgajā masā.
It kā sīkums, bet noderīgs zināšanai, salātus gatavojot. Paprovē pati, tad atšķirību maktenu pamanīsi salātus ēdot! :D
#5
2019-07-05 19:21
nazis: Nepiekrītu nekam, īpaši jau biešu zupai, ko par boršču nosauci, bet esmu gatavs mirt, lai Tu varētu savu viedokli izteikt /izdrukā lapu ar apbedīšanas kantoru sarakstu, katram gadījumam/ :))
#2
2019-07-05 12:12
VECA_PIEPE: Borščs: aukstā ūdenī noskalo liellopa kaulus, applaucē ar karstu ūdeni. Kaulus liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni un izvāra buljonu. Izņem kaulus, buljonu nokāš un atkal liek uz uguns. Kad buljons uzvārījies, tajā liek gaļu un vāra, līdz tā gatava, tad izņem un sagriež gabaliņos. Bietes notīra, sagriež salmiņos (ja bietes ir vārītas, tad tās rīvē uz burkānu rīves), apsāla, apslaka ar etiķi, samaisa un liek pannā, kurā izkausēts sviests. Bietes pārkaisa ar cukuru un sautē, līdz pusgatavas. Burkānus, pētersīļu sakni un sīpolus notīra, sagriež salmiņos un apcep sviestā. Verdošā buljonā liek kubiciņos sagrieztus kartupeļus, uzvāra. Pievieno smalki sagrieztus kāpostus un vāra 10 – 15 minūtes. Pievieno bietes, apceptos burkānus, selerijas saknes un sīpolus, tomātu pastu vai trīs gabaliņos sagrieztus tomātus, salmiņos sagrieztu papriku. Pievieno melnos piparus, sāli un maltos piparus. Visu uzvāra, samazina uguni un vāra vēl 5 minūtes. Pašās beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sagriezto vārīto gaļu. Noņem no uguns, 20 – 25 minūtes ļauj nostāvēties. Pasniedz ar skābu krējumu un sasmalcinātiem pētersīļiem.

Labu apetīti!
p.s. Atver google logu *Borščs* un izvēlies vienu no 100+entajām boršca receptēm.
#4
2019-07-05 19:10
OnslovaMaargrieta: Dīvaina pavāriene ar sāvādākām metodēm esi .
#3
2019-07-05 18:22
VECA_PIEPE: ...jā, esmu unikāla šajā lietā!
(piekrītoši pamāj)
#6
2019-07-05 19:22
sauljuks: Salātos - jā, bet kā ar karstmaizēm un picām? Un burkāniem zupai? lai gan burkānus es griežu, man garšo gabaliņi.
#7
2019-07-05 19:22
Pārējos 5 komentārus var lasīt tikai oHo.lv reģistrētie lietotāji.
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.


Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅